Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

26 Temmuz 2011, Salı 16:20

Sanofi, FEM Projesi’nin ilk uygulamacılarından oldu

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından Dünya Bankası teknik desteği ile gerçekleştirilen “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM) Projesi ile “Kadın erkek eşitliğine duyarlı” işyerlerini sertifikalandırarak kamuoyunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Model ile Türkiye genelinde şirketlerde fırsat eşitliği anlayışı ve uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kadın istihdamının artması hedefleniyor.

Çok sayıda işyerine ulaşarak, kadın-erkek fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlayan proje, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, projenin ilk adımına gönüllü olarak destek veren, şirket ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu.

Toplantıda konuşan Sanofi Grup Ülke Başkanı Olivier Guillaume,

“Dünyanın en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi Grubu olarak çeşitliliği öven yaklaşımımız doğrultusunda, kadın işgücünü destekleyen projelere özel önem veriyoruz. Bu kapsamda 2010 yılı içinde tüm dünyada kadın çalışanlarımızı güçlendirmeyi amaçlayan bir program başlattık, şimdi bu programın faaliyet gösterdiğimiz ülkelere yayılması için çalışıyoruz. Türkiye’de de bu emelimizi Kagider ve Dünya Bankası ile Fırsat Eşitliği Modeli Projesi ile hayata geçiriyoruz. Bu ayrıcalıklı projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. FEM sadece birey düzeyinde fayda sağlamayı hedeflemiyor, bireye yapılacak olan fayda ile kuruluşlarda da verimliliği, çalışma ortamında uyumu artırmayı ve süreçlere şeffaflık getirmeyi hedefliyor.

Tüm dünyadaki Sanofi çalışanlarının yarıya yakınını kadın çalışanlarımız oluşturuyor. Bu oran yönetim seviyesinde yüzde 45 civarında. Türkiye’de ise üzt düzey yönetici seviyesindeki yüzde 60 oranındaki kadın çalışanımız ile sağlık sektöründe ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu proje ile sahip olduğumuz bu ayrıcalıklı deneyimi tüm iş dünyası ile paylaşmak istiyoruz. Dilerim bizim gibi kuruluşlar kadın istihdamını artırmaya ve kadınların iş hayatındaki rolünü güçlendirmeye yönelik bu tür projelere imza atarlar”

şeklinde konuştu.

FEM projesi çerçevesinde projeye katılan şirketler periyodik olarak değerlendirmeye tabi tutulacak, prosedürlerde uygunluk değerlendirmesi sürecini tamamlayan şirketler “Fırsat Eşitliği” Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Şirketlerin Tepe yönetiminden en alt kademeye kadar kadın erkek eşitliği söylemine sahip olması, kadınlarla erkeklerin şirket içerisinde eğitime erişim imkanlarının eşit olması, terfide eşit olanaklar yaratılması, kadın çalışanın yasal haklarının uygulanması, mobbing konusunda şirketin şikayet geribildirim ve takip prosedürünün olması, şirketin reklamlarında ve iletişiminde ayrımcı bir dil kullanmaması istenecek.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
AVON’dan İnebolu Devlet Hastanesi’ne Mamografi Cihazı

15 yıldır "Meme Kanseri ile Mücadele Projesi"ni yürüten AVON, proje çerçevesinde meme kanserine karşı bilinçlendirme ve mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kapat