Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

6 Aralık 2011, Salı 17:27

Mineks International İstanbul Cerrahi Hastanesi ile sağlık sektörüne yöneldi

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar USD’lik yatırım kazandıran Mineks International, ağırlıklı olarak telekomünikasyon, enerji, petrol ve doğalgaz, savunma, altyapı, havacılık ve diğer sektörlerde faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de ve global ölçekte sağlık sektörünün stratejik öneminin farkındalığıyla hareket ederek müşteri memnuniyeti ve marka değeri en yüksek kurumlardan biri olan İstanbul Cerrahi Hastanesi’ni bünyesine katan Mineks International, yeni açılımlarla sağlık sektöründe hizmet vermeyi amaçlıyor. Ünlü kalp damar cerrahı Prof. Op. Dr. Melih Us ve Körfez Ülkeleri’nden prestijli yatırımcılar ile birlikte gerçekleştirilen yatırım sonucunda bu bölgeden gelecek hastalara da hizmet verilmesi planlanıyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin devri tamamlandıktan sonra, kalp damar cerrahisi ve diğer branşlarda büyüme hedefleniyor.

Nelson International, Mineks International ve Mineks Uluslararası Sermaye ve Yatırım Danışmanlığı firmalarının başkanı Dr. Bülent Göktuna, basın toplantısında yaptığı konuşmada, büyük bir hastane oluşturmayı hedeflemediklerini, küçük ve özelleşmiş, kaliteyi ön plana çıkarmayı amaçlayan bir oluşum peşinde olduklarını anlattı. Dr. Göktuna, Türkiye’deki tıp tecrübesini Ortadoğu ülkelerine taşımayı ve bu ülkelerden batı ülkelerine doğru olan sağlık turizmini ülkemize çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Hedefledikleri ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Irak, Libya gibi ülkelerin yer aldığını söyleyen Dr. Göktuna, halihazırda Irak’ın Erbil kentinde bir hastane ile ilişkilerinin olduğuna değindi. Dr. Göktuna, oluşturacakları sağlık grubunu 3 yıl içinde halka arz etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Melih Us da toplantıda sağlık turizminin önemine ve Türkiye’de bu alanda gelinen noktaya dikkat çekti. ABD’de yer alan Cleveland Clinic örneğine değinen Prof. Dr. Us, bundan 20 yıl önce Cleveland Clinic’in toplam hasta sayısının 3’te 1’inin Türk olduğuna ve o dönem bu hastanede Türk hastalar için özel bir bölümün var olduğuna değindi. Bugün ise iyileşen tıp hizmeti sayesinde artık Cleveland Clinic’e neredeyse hiç Türk hastanın gitmediğine değindi. İngiltere’de bugün yılda 18 bin bypass ve 27 bin stent operasyonun gerçekleştirildiğine, ülkemizde ise bu sayıların sırasıyla 55 bin ve 27 bin olduğuna dikkat çekti. Sıradan bir turist ülkeye 1 birim gelir bırakırken sağlık turizmi için gelen bir kişinin 8 birim gelir bıraktığına değinen Prof. Dr. Us, alanında marka olmuş, fark yaratmış hekimlerden oluşan bir kadro kurmak istediklerini dile getirdi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Novartis’e üç büyük ödül

Novartis, ilaç sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Scrip Awards 2011'de "Yılın İlaç Firması", "En İyi Yeni İlaç" ve "Yılın...

Kapat