KULLANIM ŞARTLARI

Sevgili FARMASKOP.com.tr ziyaretçisi, üyesi;

Siteye her girişte, ya da fikir ve görüş bildirmeden önce genel kurallar sayfasını okumanızı tavsiye ederiz. Sitemizi ziyaret ettiğiniz anda, aşağıda yer alan kuralları kabul etmiş sayılırsınız. Bu kurallarda değişiklik yapmak site yöneticilerinin inisiyatifindedir. Üyeler ve ziyaretçiler, değişiklikleri takip etmek ve değişmişse yeni kural ve şartlara uymakla yükümlüdür.

  1. Siteye 15 yaşından küçüklerin girmesini onaylamıyoruz. İnternet'in doğası gereği bunun kontrolünün neredeyse imkânsız olduğunu biliyoruz. Tavsiyemiz, 15 yaşından küçüklerin site alanını ziyaret etmemeleridir.
  2. Site kullanıcılarının haberlere ilişkin yorumları site moderatörünün onayından sonra yayınlanır. Bu konuda tek karar verme yetkisi site moderatörüne aittir. Bırakılan yorumların, yayınlanma garantisi olmadığı gibi yayınlanma süresi ve kaldırılması, tümüyle moderatörün inisiyatifindedir.
  3. Bu site tıbbi tavsiyelerde bulunmaz. Kullanıcı internet sitelerimizde sunulan içeriği değerlendirirken, bilgilerin sağlık profesyonellerine kişisel olarak danışarak elde edeceği bilgilerin yerine geçmeyeceğinin bilincinde olmalıdır. Sitede yer alan bilgileri kullanarak sağlık kararları alan ve uygulayan kullanıcı, bu kararları neticesinde oluşacak risklerin kendisine ait olduğunu kabul eder.
    Farmaskop.com.tr'de yayınlanan görüş ve fikirler, paylaşımlar kesinlikle site yöneticilerini bağlamaz. Site yöneticilerinin düşüncelerini, hayata bakış açılarını yansıttığı anlamına gelmez. Farmaskop.com.tr ve site yönetimi, kullanıcıların ve sitede yer almış sağlık konusundaki iş bu site var oluş amacı doğrultusunda yer alan açıklamaların ya da kullanıcının herhangi bir şekilde göndermiş olduğu hiçbir içeriğin doğruluğu, gerçekliği, geçerliliği, güvenilirliği konusunda hiçbir garanti vermez. Yayınların kendisinden kaynaklanacak anlaşmazlıkların yasal sorumluluğu yayını paylaşmak isteyene aittir.
  4. Katılımcının Yayınlanan görüş ve fikirleri, farmaskop.com.tr yönetiminin isteği-onayı doğrultusunda yayına sokulabilir veya kaldırılabilir. Bu konuda tek yetkili site yöneticileridir.
  5. Görüş ve düşünce paylaşmak isteyen her katılımcı, bu görüş ve düşüncelerinin başka mecralarda da farmaskop.com.tr'nin izniyle yayınlanabileceğini kabul eder. Farmaskop.com.tr'ye gönderilen içeriklerde yapılmış olan alıntılarda hak sahibi farmaskop.com.tr yönetimidir. İzinle dahi yapılsa bile, alıntının farmaskop.com.tr adresinden yapıldığının belirtilmesi mecburidir. Alıntı hukukuna uygun olmayan komple bir yayının alınması, Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa aykırılık teşkil edeceğini katılımcı kabul eder. Bunun sorumluluklarına da katlanır. Böyle bir durumda ancak sitemiz link verilerek yazının kullanımı söz konusu olabilir.
  6. “Farmaskop” ismi ve logosu KAPİTAL MEDYA HİZMETLERİ A.Ş.'nin tescilli markalarıdır. İzinsiz kullanımda hukuki yol açıktır. Bu sitede yer alan her türlü görsel, yazılı ve benzeri içeriği "Derleme-işleme Eserler Telif Hakları" kapsamında olup, bu içeriklerden yararlanma yönetimin verdiği izin dâhilindedir. Kısmen ya da tamamen kopyalama, ilan, yeniden düzenleme ve benzeri her türlü hakkı farmaskop.com.tr yönetimine aittir.
  7. Farmaskop.com.tr her türlü kişisel bilgilerin umuma açıklama konusunda maksimum dikkat etmekle birlikte katılımcının da aynı titizliği göstermesini bekler. Yasalar uyarınca yetkili makamlar tarafından istenecek katılımcı bilgilerinin farmaskop.com.tr tarafından yetkili makamlara vermek zorunluluğu katılımcı tarafından kabul ve onaylanmaktadır.
  8. Farmaskop.com.tr'ye üyelik zorunlu değildir. Bununla birlikte, sitede sağlık profesyonellerine özel olarak sunulduğu belirtilen içeriği görüntülemek için okurların üye olmaları ve üye olurken sağlık profesyoneli olduklarını beyan eden seçeneği işaretleyerek kendilerini sisteme sağlık profesyoneli olarak tanıtmaları zorunludur. Sağlık profesyoneli olmayan okurlar bu seçeneği işaretlememeli ve özel içeriği görüntülememelidirler. Bu kuralın aksi yönünde hareket ettiği tespit edilen okurların hesapları tespit edildiğinde sistemden silinecektir.
    Üyelik ücretsiz olup, forumlar fikir ve görüş paylaşımı amacı gütmektedir. Üye olmayanlar siteye bilgi ekleyemeyecekler, ancak siteyi gezebileceklerdir. Üye tarafından üyelik iptali mümkün değildir.
    Üye olurken ahlaksız isim seçmek, imzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak, reklam yapmak yasaktır. Resim olarak kesinlikle açık ya da politika ile ilgili bir resim olmamalı ve kesinlikle bir partinin simgesi olan logolar kullanılmamalıdır. Aksi halde üyeliğiniz silinecektir.
    Siteye uzun süre girmeyip, herhangi bir konuda fikir ve görüş yazmayanların üyelikleri silinebilir, buna itiraz hakkınız yoktur.
  9. Farmaskop.com.tr'ye üyelerinin verdiği ve veri tabanında bulunan bilgileri, istatistiksel bilgilere dönüştürmek, reklam ve pazarlama alanında kullanmak, site kullanıcılarının genel eğilimlerini belirlemek, içeriğini ve servislerini zenginleştirmek için kullanabilme hakkına sahiptir, ancak kişilere ait bilgiler tek tek kullanmaz. Kişisel bilgilerin gizliliği esastır.
  10. Yönetim farmaskop.com.tr'nin uygun yerlerinde istediği her türlü reklamı yayınlama hakkına sahiptir. Farmaskop.com.tr ve yönetim yayınladığı reklamların doğruluğunu, gerçekliğini, geçerliliğini, güvenilirliğini hiçbir şekilde garanti etmez. Farmaskop.com.tr ve yönetim yayınlanan reklamlardan dolayı oluşabilecek herhangi bir zarar konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmez.
  11. Kullanıcı internet sitemizde sadece telifi kendisine ait olan, herhangi bir üçüncü kişinin fikri mülkiyet haklarını kesinlikle ihlal etmeyen içeriği (metin, fotoğraf, çizim, video vs.) paylaşabilecektir. Ayrıca paylaştığı içeriğin tüm kullanım haklarını bedelsiz olarak Kapital Medya Hizmetleri A.Ş.'ne devretmiş sayılır. Sitede kullanılan her türlü eser'in Fikir ve Sanat Eserleri Kanundan kaynaklanan, aykırı kullanımının hukuki sorumluluğu katılımcı-kullanıcıya aittir. Kullanıcılar internet sitelerimizde yayımladıkları ve daha sonra başka şekillerde kullanılan içerikleri için, Kapital Medya Hizmetleri A.Ş.'den her ne nam altında olursa olsun hiçbir hak talep edemez. İş bu siteye girmekle bu kapsamda haklarından feragat etmiş sayılır.
KULLANIM ŞARTLARI

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only ive centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets...

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

18 Mayıs 2012, Cuma 14:25

SANERC, doğal doğum seminerleri düzenliyor

Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC), 11 ilde “Doğal Doğum Seminerleri” vererek, bu konudaki farkındalık yaratma faaliyetlerinde ilk adımı atıyor.

İlki İstanbul’da SANERC’in genel merkezinde verilen “Doğal Doğum Semineri”, başta İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu olmak üzere, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selcuk Karabatı, SANERC Direktörü Marziye İlhan ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Elizabeth Herdman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplumda doğal doğum konusunda farkındalık yaratmak amacını taşıyan seminerin ilk bölümünde katılımcılara Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Gülay Rathfisch tarafından “Doğal Doğum Felsefesi” üzerine ayrıntılı bilgiler verildi. Ardından Ebeler Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Nazan Karahan tarafından detaylı bir şekilde doğal doğum süreci hakkında merak edilen tüm detaylar paylaşıldı. Seminerin ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Anahit Coşkun tarafından “Anne Dostu Kavramı, İlke ve Uygulamaları” konu başlığında bilgiler verildi. Seminerin son bölümünde ise projenin ortağı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Savaş Barış Kartal “Türkiye’de ve İstanbul’da Anne Dostu Uygulamaları” hakkında bilgi verdi.

SANERC, doğal doğum seminerleri düzenliyor

Toplum sağlığı en önemli konumuz

SANERC Direktörü Marziye İlhan Türkiye’de 11 ilde verecekleri Doğal Doğum Seminerleri hakkında yaptığı değerlendirmesinde, SANERC’in hemşirelik mesleğinin gelişimi ve bunun toplum sağlığına yansıması üzerine, kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmalara imza atmış bir kurum olduğunu söyledi. Marziye İlhan,

“SANERC şemsiyesi altında verdiğimiz eğitimlerle bugüne kadar nitelikli hemşirelerimizin ülkemize kazandırılması noktasında önemli adımlar attık.”

dedi.

Tüm dünyada son dönemde yavaş yavaş doğal doğum yönteminin konuşulmaya ve uygulanmaya başlandığını belirten Marziye İlhan,

“SANERC olarak biz de Sağlık Bakanlığı politikası doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte doğal doğumun faydalarını anlatan bir seminer dizisi düzenleyerek ilk adımı atan kurum olalım ve toplumun tüm katmanlarına ulaşalım diye düşündük. Bize çalışmalarımızda yön gösteren ve bu projede birlikte hareket ettiğimiz başta İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, bu eğitimlere gönül vermiş sağlık çalışanlarımıza projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

dedi.

Sağlıklı yaşam anne karnında başlar

Marziye İlhan Doğal Seminerleri kapsamında İstanbul’daki bu ilk eğitimin ardından sırasıyla Kastamonu, Bursa, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum, Antakya, Sivas ve Samsun illerinin ziyaret edileceğini söyledi. Seminerde sağlık çalışanlarına ve konuyla ilgili tüm sosyal paydaşlara doğal doğum konusunda farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Marziye İlhan,

“Toplumuzda sağlıklı bireyler yetişmesi temel amacımız. Sağlıklı yaşam bildiğiniz üzere anne karnından itibaren başlar. Doğal doğum hem anne hem de bebek açısından sezaryen ile doğuma göre daha az riskli bir süreçtir. Doğal doğum konusunda toplum olarak daha bilinçli olmalıyız.”

dedi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
“Hipertansiyon Avcıları” yarışması mucitlerini bekliyor

TKD'nin, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle düzenlediği "Hipertansiyon Avcıları Yarışması", The Marmara Otel'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Kapat