Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

18 Kasım 2013, Pazartesi 13:22

Özel hastanelerin fark ücreti Danıştay’a taşındı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), özel hastanelerin sağlık hizmeti karşılığında vatandaştan yüzde 200’e kadar fark alabileceğine ilişkin kararnamenin iptali için Danıştay’a başvurdu.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, özel hastanelerin fark ücretinin yüzde 200’e kadar çıkartılmasının vatandaşların sağlık hizmetine erişimi açısından engel oluşturduğunu söyledi.

Resmi Gazete’nin 12 Ekim’deki sayısında yayımlanan kararın yürütmesini durdurulması için üyeleri Seyde Koç adına Danıştay 15. Dairesine başvurduğunu bildiren Ergün, “Özel hastanelerin alabileceği fark ücretleri önce yüzde 30, sonra yüzde 70 ve 2012’de ise yüzde 90’a yükseltilmişti. Bu düzenlemelere karşı da davalar açılmıştı ve halen de devam ediyor” dedi.

ARTIŞTA SGK’NIN ÖDEMELERİ SABİT TUTMASI ETKİLİ OLDU

Vatandaşlar özel hastaneler için 2008 yılına kadar herhangi bir fark ödemezken, fark ücreti 2008’de yüzde 30, 2009’da yüzde 70, geçen yıl ise yüzde 90’a yükseltilmişti. Fark ücretlerinin yükseltilmesinde, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) özel hastanelere yaptığı ödemeleri sabit tutması, hatta tetkik ve tedavilerde azaltması etkili oldu.

Özel hastanelerde; acil servis, yoğun bakım, kanser ve yanık tedavisi, organ, doku ve hücre nakilleri, anjiyo ve kalp cerrahisi, diyaliz ile gazi ve şehit yakınları için fark ücret alınmaması uygulaması devam ediyor.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Pfizer, Farmaskop Ödülleri’nde üç kategoride birincilik kazandı

Farmaskop Ulusal Sağlık İletişimi Ödülleri'nde Pfizer Türkiye üç farklı projesiyle “En iyi kariyer odaklı proje”, “En iyi WOM projesi” ve...

Kapat