Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

13 Haziran 2011, Pazartesi 16:55

Koç Üniversitesi SBE yüksek lisans programları 2011 güz döneminde eğitime başlıyor

Türkiye’de sağlık eğitimine farklı ve yenilikçi bir görüş getirmek amacıyla kurulan Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, disiplinler arası seçkin öğretim kadrosuyla çok yönlü bilimsel araştırmayı, ileri teknolojiler üretmeyi ve toplum sağlığına hizmet vermeyi amaçlıyor. Sağlık alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Enstitü evrensel standartlarda bir eğitim ve araştırma kuruluşu olmayı planlıyor.

Tıp, Sosyal Bilimler, Fen ve Mühendislik Fakülteleri’nden araştırmacı öğretim üyelerinin katılımıyla oluşturulacak Yüksek Lisans ve Doktora programlarının sağlık ile ilgili araştırmalara çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşarak özgün bilimsel, etik, ekonomik ve teknolojik çözümler üretmesi amaçlanıyor. Enstitü sadece Tıp Fakültesi ile değil; Fen, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Hukuk, İdari Bilimler Fakülteleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu ile işbirliği içinde sağlık konusunda yenilikçi programları öğrencilerine sunmayı planlıyor.

Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Rumelifeneri Kampüsü’nde verilecek olan Tıbbi Fizyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Üreme Biyolojisi ve Hemşirelik Yüksek Okulu’nda verilecek olan Yoğun Bakım Hemşireliği Yüksek Lisans programlarının süresinin 2 yıl olduğu ve İngilizce eğitim verileceği belirtiliyor. İlk iki dönemde teorik ve temel derslerin verileceği programın üçüncü ve dördüncü dönemlerinin araştırma ağırlıklı olarak planlandığı vurgulanıyor. Açıklamaya göre, yüksek lisans programlarını takiben, çeşitli doktora programlarının açılması da planlanıyor.

Prof. Yılgör ve Prof. Başkurt İnsan ve Toplum Sağlığı ile ilgili çalışmaların tüm ileri ülkelerin en önemli araştırma alanları arasında olduğunu ve Koç Üniversitesi olarak ta bu konulara çok yönlü yaklaşacaklarını belirtiyorlar. Bu görüş çerçevesinde oluşturulacak araştırma ve eğitim programlarına, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra özellikle Fen ve Mühendislik Fakülteleri öğretim üyelerinin de katılması sonucunda sağlık ile ilgili problemler hem temel tıp, hem de fen bilimleri bakış açısından ayrıntılı olarak inceleneceği ve bunlara teknolojik/mühendislik çözümler önerilebileceği ifade ediliyor.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Japonya Sağlık Bakanlığı pioglitazon içerikli ilaçların geri çekilmeyeceğini duyurdu

FDA'in 2010 yılının Eylül ayında mesane kanserine yol açıyor olma ihtimali nedeni ile güvenlik incelemesine aldığı pioglitazon molekülü etrafındaki tartışmalar...

Kapat