Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

1 Kasım 2010, Pazartesi 13:16

Bilim İlaç Türkiye’yi temsil etti

Bilim İlaç, 2005’te bünyesinde tamamen kendi çalışanlarının gönüllülük esasına dayalı oluşturduğu “Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu” ile geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümleri etkinliğinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. CSR Europe üyesi Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden aldığı bu ödülle CSR Europe’un bu yılki uluslar arası etkinliğinde Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanarak gerek Türk iş dünyasının gerekse, Bilim İlaç’ın kurumsal sosyal sorumluluk projelerini ve kültürünü diğer temsilcilerle birlikte anlatma fırsatını yakaladı.

LİDERLER SOSYAL SORUMLULUĞUN ÖNEMİNİ ANLAMAYA BAŞLADI
IBM Avrupa Başkanı Harry van Dorenmalen’in de belirttiği gibi işletmelerde ancak liderler kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin önemini anlar ve destek verirse ilerlemek mümkün oluyor. MediaCat’in 2006 yılında ilk kez düzenlediği Green Marketing konferansı sırasında Türkiye’de iş dünyasının toplumsal ve çevre konularına gösterdiği ilgi ile bugün geldiğimiz nokta arasında çok büyük bir mesafe var. Son yıllarda özellikle sektörlerinde lider olan şirketlerin gerek toplumsal sorunların büyük olduğu alanlara, gerekse çevre problemlerine hassasiyetle yönelmeleri, mali ve insan kaynağı ayırmaları gelecek açısından da son derece ümit verici.
 
BİLİM İLAÇ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU
CSR Europe etkinliğinde hemen hemen tüm konuşmacıların vurguladığı önemli noktalardan bir tanesi kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ancak işin bir parçası olduğu zaman  başarıya ulaşıldığı idi.
 
Bilim İlaç Kurumsal İletişim Yöneticisi Esra Çakır Brüksel’deki CSR Europe etkinliğinde ekip arkadaşlarıyla birlikte yaptığı sunumda Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun tamamen Bilim İlaç çalışanlarından oluştuğunu belirtti. 2005 yılında 7 kişiyle oluşan platform şu anda 11 ilde 20 ekip ve 748 üye ile devam ediyor. Platfomun liderliği doğrudan genel müdüre bağlı olan insan kaynakları direktörlüğü tarafından yürütülüyor.
 
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platform liderlerliğini Bilim İlaç İnsan Kaynakları Müdürü Gülçin Tekin ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Dilek Mete yürütüyor. 2005’ten bu yana 8 kurumsal sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilmiş ve bu projelerin tamamı hala devam eden projeler.
 
Proje çeşitliliğinin fazla olmasını gönüllülük esası nedeniyle çalışanların seveceği projeleri geliştirmesi ve yönetimin bunları desteklemesi şeklinde açıklayan Gülçin Tekin, hemen hemen tüm projelerin kendi çalışanları tarafından önerildiği ve planlandığını belirtiyor.
 
15 BİN 230 SAAT
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun çalışmalarında amaç ülkenin ve toplumun evrensel ölçülerde yaşam kalitesine katkı sağlamak. Bu amaçla hayata geçirilen 8 farklı projeyle toplam 17 bin genç ve çocuğa ulaşılmış.
 
Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Platformu’nun 11 ilde 748 kişilik ekibiyle 2005’te başlattığı ve her yıl proje sayısını arttırarak devam ettiği projeleri şunlar:
 
·         Bilim’in Kardeşleri Okulda, İlköğretim okullarında eğitim ortam ve olanaklarının gelişimini hedefliyor.
·         Bilim’in Kardeşleri Meraklı Kitaplar, Yaratıcı Okuma, İlköğretim çocuklarına yaratıcılıklarını ve meraklarını geliştirerek kitap okumayı sevdirmeyi hedefliyor.
·         Bilim’in Kardeşleri Diş Dostu, İlköğretim çocuklarına diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.
·         Bilim’in Kardeşleri Tiyatroda, Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop’ta Bilim çalışanları ve ailelerinin aldıkları kısa tiyatro eğitiminden sonra kendilerinin sahneye koyduğu çocuk oyunuyla ilköğretim çocuklarının sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
·         Kariyerimin Kontrolü Bende, özellikle doğu illerindeki üniversite öğrencilerinin kişisel ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türk iş dünyasına eğitim veren profesyonel eğitmenlerin gönüllü katkılarıyla seminerler yapılarak öğrenciler iş geleceğe hazırlanıyor.
·         Hayat Kurtar, AB destekli bir proje… Kaza öncesi önlemlerin alınması ve kaza sonrası ilk yardım bilincinin kazandırılmasını hedefliyor.
·         Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca, çocuklara doğa sevgisi kazandırmayı ve bir fidanın ne kadar zor büyüdüğünü göstermeyi amaçlıyor.

İlaç sektörü gibi son derece yoğun iş temposunun olduğu bir sektörde en çok dikkat çeken özellik ise bu gönüllülük çalışmalarını yaparken çalışanların mesai saatlerini kullanarak projelerde yer alması. Bilim İlaç hem kaynak hem de çalışanlarının mesai saatlerini ayırarak fark yarattığı bu projeyle birçok ödül kazanmayı başarmış.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
ASM’nin ESMO akreditasyonu yenilendi

Anadolu Sağlık Merkezi, Avrupa Tıbbi Onkoloji Derneği (ESMO) kriterlerini başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam ederek ESMO akreditasyonunu yeniledi. Böylece...

Kapat