
Tansiyon TIR’ı, bu yıl 20 bin hastaya daha ulaştı
Hipertansiyon ve beraberinde gelen riskler hakkında halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin gezici TIR’ı, vatandaşlarla doktorları buluşturmak üzere bu sene yine yollardaydı.
Kırklareli Atatürk Meydanı’nda başlayan kampanyada rota, Kırklareli’nden sonra sırasıyla; Edirne, Tekirdağ, Sakarya ve Düzce oldu. Son durak ise her yıl olduğu gibi bu sene de İstanbul’du. “Türkiye’nin Tansiyonunu Ölçüyoruz” kampanyası Beşiktaş Meydanı’nda sona erdi.
Fosinopril sodyum etken maddeli antihipertansif ürünleri “Monopril” ve “Monopril Plus” ile pazarda yer alan DEVA Holding, projenin ana sponsorları arasındaydı. Geçtiğimiz 4 yılda 100 bin hastaya ulaşan “Tansiyon TIR’ı”, 9-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında bulunduğu illerde yaptığı ölçümlerle 20 bin hastaya daha ulaştı.