Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

6 Eylül 2011, Salı 20:11

Diyabetli çocuklar yaz kampında eğlenerek öğrendi

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği’nin çatısı altında düzenlenen "Diyabetli Çocuklar Yaz Kampı" 01-06 Ağustos tarihleri arasında Gebze Life Port Otel’de gerçekleşti. Her yıl gerçekleştirilen kamp bu yıl altmış Tip 1 diyabetli çocuk ve gence ev sahipliği yaptı.

Doğru beslenmeden, doğru insülizasyona, diyabetli çocuğun uyması gereken pek çok önemli konu, Diyabetli Çocuklar Kampı’nda, yaşam biçimi haline getirilerek çocuklara öğretiliyor. Kampın diyabeti paylaşmayı ve normalleştirmeyi amaçlıyor.

Kampa katılan çocuklar ve gençler, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği önderliğinde, Novo Nordisk İlaç Firması’nın katkılarıyla, Tip 1 diyabetli hastaların hastalıkla mücadelede yalnız olmadıklarını göstermek ve yaşam umutlarına eşlik etmek amacıyla hazırlanan "Diyabetle Yaşamak" belgeselini izlediler.

28 diyabetli çocuk ve genç hasta ile onların ailelerinin hastalıkla ilgili yaşadıklarına, hissettiklerine, hayallerine ve umutlarına yer verilen bu belgeselde diyabet tedavisine gönül vermiş endokrinoloji uzmanları, diyabet hemşireleri, beslenme uzmanları ve psikologların da görüş ve önerileri aktarıldı.

Novo Nordisk - Diyabetli Çocuklar Yaz Kampı

Kampta günlük spor aktiviteleri ve takım oyunları ile kaynaşan çocuklar unutulmaz dostluklar edinmenin yanı sıra diyabetle yaşamak konusunda donanım kazandılar.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Türkiye çocuk sağlığı açısından tüm dünyada 81. sırada

İngiltere merkezli bir STK olan Save the Children'ın 161 ülkenin hastalanan bir çocuğun gerekli bakıma ulaşabilmesi açısından değerlendirildiği listesinde Türkiye,...

Kapat