Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

13 Haziran 2013, Perşembe 16:32

Sanofi’den, diyabet araştırmalarına destek

Türkiye’de klinik araştırmaları destekleyen Sanofi Grubu’nun Türkiye’deki ekibi tarafından hayata geçirilen AkademiKA programının 10. yılında, Türkiye’de ilk kez diyabete yönelik İleri Düzey İyi Klinik Uygulamalar (İKU) eğitimi düzenlendi. 7 – 8 Haziran tarihlerini kapsayan ve araştırmacı hekimlere yönelik düzenlenen eğitim programını Sanofi Türkiye, Ege Üniversitesi İnovasyon İşbirliği ile hayata geçirdi.

“Diyabete özel İleri Düzey İyi Klinik Uygulamalar (İKU) Eğitimi” adı ile düzenlenen eğitime Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Sanofi Türkiye Medikal Direktörü Dr. Edibe Taylan ev sahipliği yaptı.

Eğitimler kapsamında 6.5 milyon civarında diyabetlinin yaşadığı Türkiye’de hastalıkla ilgili son gelişmeler ve yeni araştırmaların yanı sıra tıp dünyası için önemli keşiflerin yolunu açacak klinik araştırmalara dair son gelişmeler paylaşıldı.

Son dönemde Türkiye’de yeni ilaç keşifleri için büyük yatırımlar yapıldığını belirten Sanofi Türkiye Medikal Direktörü Dr. Edibe Taylan, Türkiye’nin özellikle ilaç Ar-Ge’si ve klinik araştırmalar konusunda bölgesel rol model olduğunu vurguladı:

“Sanofi Grubu Türkiye Klinik Araştırmalar Birimi, 2010 yılında başarılı çalışmaları ve deneyimli ekibi nedeniyle Orta Doğu Bölgesi’nin sorumlu lideri olarak atandı. Mısır, Suudi Arabistan, Körfez Ülkeleri, Ermenistan, Ürdün, Lübnan, Güney Kıbrıs ve İran’dan sorumlu olan Sanofi Türkiye Klinik Araştırmalar ekibi, bu ülkelere klinik çalışmalarında danışmanlık yapıyor. Sanofi Grubu Türkiye, bugüne kadar Ege Üniversitesi çatısı altında 20’den fazla klinik araştırmayı destekledi ve tüm bu araştırmalar her iki tarafın da işbirliği ile başarı ile tamamlandı.”

Türkiye’de yeni ilaç keşifleri için büyük yatırımlar yapan Sanofi Grubu, Lüleburgaz Ar-Ge Merkezi’nde de, 2009’dan beri Türkiye ve Avrupa pazarına verilmek üzere, Osteoporoz, Diyabet, Hipertansiyon, Şizofreni, Migren, Astım, Obezite ve HIV gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan 14 molekül ile toplam 32 dozaj formunun geliştirme çalışmaları tamamlayarak pazara sundu. Lüleburgaz Üretim Tesisleri, gelecek üç yılda, her yıl ortalama 15 molekül / 35 dozaj formunu Türkiye ve Avrupa pazarına sunmayı planlıyor. Şu anda yurtdışında üretilip yerel üretim için transfer çalışmaları yürütülen ürünlerin toplam hacmi ise yaklaşık 30 milyon ambalaj.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Sağlık profesyonelleri İstanbul’da buluşuyor

Türkiye’den mezun olan yabancı hekim, eczacı ve diğer sağlık meslek mensupları, 14-19 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek "I.Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı"nda...

Kapat