Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

27 Mayıs 2014, Salı 17:13

Sağlıkçıların yıpranma hakkı için çalışmalar başladı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkıyla ilgili, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı çalışmalara başladı” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkıyla ilgili, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, çalışmalara başladı. 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı verecek düzenleme bu yıl içerisinde yasalaşacaktır” dedi.

Memiş, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının yıpranma hakkına sahip olması için yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiklerini belirterek, bunu bir hakkın verilmesinden ziyade bir hakkın teslim edilmesi olarak gördüklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkını toplu sözleşme masası ve Kamu Personeli Danışma Kurulu başta olmak üzere birçok ortamda dile getirdiklerini ifade eden Memiş, bu hakkı 13 Mayıs’taki Hemşireler Günü’nde “Büyük Türkiye Buluşması” programında tekrar dile getirdiklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da buna olumlu yanıt verdiğini anımsattı.

7 gün 24 saat hizmet veren ve yüzde 60’ından fazlası kadınlardan oluşan sağlık çalışanlarının, mesleklerini icra ederken tıpkı polisler, itfaiyeciler ve gazeteciler gibi yıprandıklarını vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

“Sayın Başbakanımızın yıpranma hakkımızın verilmesi yönündeki müjdesi tüm sağlık çalışanları tarafından mutlulukla karşılandı. Sendika olarak, bu müjdenin en kısa sürede hayata geçirilmesi için süreci takip ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, çalışmalara başladı. 5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı verecek düzenleme bu yıl içerisinde yasalaşacaktır.”

“Bütün sağlık çalışanlarını çok olumlu etkileyecek”

Memiş, düzenlemenin geçmişe dönük olarak da işleyeceğini ifade ederek, bunun bir adaletsizliği ortadan kaldıracağına inandıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkının verilmesinin çok önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Memiş, “Yaklaşık 3 yıl önce biz bu hakkı dile getirdiğimizde üyelerimiz arasında bile gerçekleşeceğine ihtimal vermeyenler vardı. Bu hakkı toplu sözleşme masasında alsaydık o döneme damga vurmuş olurduk, bu hakkın verilmesi bu kadar önemli” diye konuştu.

Sağlık alanında her hizmetin “hasta memnuniyeti” üzerine kurulduğunu, hasta memnuniyeti düşünülürken çalışan memnuniyetinin gözardı edildiğini belirten Memiş, “Zaman zaman şiddete uğrayan, tükenmişlik boyutlarının arttığı bir meslek grubu olarak yıpranma payı, gerçekten bütün sağlık çalışanlarını çok olumlu şekilde etkileyecek” dedi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Pfizer Astrazeneca’yı almaktan vazgeçti

Amerikan ilaç devi Pfizer, İngiliz ilaç firması Astrazeneca’yı almaktan vazgeçti. Pfizer, arka arkaya yaptığı fiyat tekliflerinin reddedilmesinin ardından ilaç sektöründe...

Kapat