Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

18 Haziran 2012, Pazartesi 16:55

MSD, bölgesel klinik araştırmalarının yönetimi için merkez olarak Türkiye’yi seçti

MSD, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz bölgesindeki tüm klinik araştırmalarının koordinasyonu ve yönetimi için Türkiye’yi merkez olarak seçti.

İstanbul’dan yönetilecek Bölgesel Klinik Araştırma Yönetim Merkezi, bölgede ve dünyada milyonlarca insanı etkileyen bir dizi hastalığın önlenmesi ve tedavisinde kullanılmak üzere hazırlanan ilaç ve aşılarla ilgili yürütülen onlarca klinik çalışmanın yönetimini ve koordinasyonunu sağlayacak.

MSD Türkiye Genel Müdürü Christian Holmer konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Orta Doğu ve Doğu Akdeniz bölgesindeki tüm fırsatları dikkatlice değerlendirdikten sonra, yeni bölgesel araştırma koordinasyon merkezimizin Türkiye’de kurulacak olması bizim için mutluluk verici bir gelişme oldu. Türkiye, yeni ilaç ve aşı gelişimi gibi önemli bir konuda yasa ve prosedürlerini modernize etme ve uyumlu hale getirme konusunda çok önemli adımlar attı. Biz de bu anlamda gelecekle ilgili son derece iyimseriz.”

Holmer, ayrıca yenilikçi ilaç sektörünün son yıllarda karşılaştığı zorluklara rağmen, klinik araştırmaları düzenleyen mevzuat reformlarının Hükümet’in Türkiye’nin yenilikçi ilaç sektöründeki rekabet gücünü artırmak adına attığı adımların somut bir göstergesi olduğunun da altını çizdi.

Holmer sözlerine şöyle devam etti;

“Bu alandaki politika ve reformlara yönelik çalışmalar, yenilikçi ilaç sektöründe Türkiye’nin global bir rakip olarak tam potansiyeline ulaşıp ulaşmayacağını belirleyecek ortak çalışmalar için iyi bir model teşkil etmektedir. MSD olarak bu gelişmeyi görerek bilimsel çalışmalarımızı Türkiye’de geliştirmek konusunda önümüze çıkan yeni fırsatları değerlendirecek ilk şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz.”

MSD Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesel Araştırma Direktörü Dr. Harley Simon ise yeni gelişmeyle ilgili olarak,

“Giderek artan sayıda ülke biyolojik ilaç araştırmaları için yatırım ortamlarını iyileştirirken, MSD bu ülkelerdeki ilaç ve aşı keşif çalışmalarını daha kapsamlı bir aşamaya taşıdı. Hükümetler AR-GE yatırımlarını kendi ülkelerine çekme konusunda istekliler. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ise bu ülkede bilimsel çalışma ve ilaçlarda yenilikçiliğin parlak bir geleceği olduğuna işaret ediyor.”

dedi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Multipl miyelom’da Revlimid (lenalidomid) kullanımına ilişkin üç yeni araştırma yayımlandı

Sonuçlar, nakil için uygun olmayan hastalarda ve otolog kök hücre nakli sonrasında lenalidomid idame tedavisinin progresyonsuz sağ kalımda artış sağladığını...

Kapat