Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

14 Ağustos 2014, Perşembe 15:33

Mimarlık bölümüne kanser ilacı uzmanı aranıyor

Tunceli Üniversitesi tarafından Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü için verilen yardımcı doçentlik ilanında, “fizikçi ve kanser ilaçları konusunda çalışma yapmış olma” koşulu yer alıyor.

Tunceli Üniversitesi Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu, “Mimarlık ve Şehir Planlama” bölümü için verilen yardımcı doçent ilanında “Fizik alanında doktora yapmış olup, kanser ilaçlarının proteinler ve membranlarla etkileşiminin NMR yoluyla incelenmesi konularında çalışmalar yapmış olmak” koşulu arıyor. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Tunceli Üniversitesi, gerçekleştirdiği akademik personel alımlarıyla birçok kez tartışma yarattı. Tunceli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nde görev yapan 10 akademisyenden 3’ünün “veterinerlik” kökenli olup bölüme geçtiği ve akademik kadrolarını burada alabildikleri ortaya çıkmıştı. Edebiyat Fakültesi’nde açılan bir kadroya da dekanlığın ret kararına karşın, lisans eğitimini Arap Dili ve Kültürü; doktorasını ise eğitim bilimleri alanında tamamlayan bir kişi açıktan atanmıştı. 

Son olarak da Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’un üniversitedeki öğrencilere karşı polisin sert müdahalesini eleştiren Yrd. Doç. Dr. Alper Güven’e, “Madem polisimize karşı bunları söylüyorsun dağa git” karşılığını verdiği basına yansıdı. Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, 12 Ağustos günü Resmi Gazete’de yayımlanan öğretim üyesi alım ilanıyla da tartışma yarattı. Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu, “Mimarlık ve Şehir Planlama” bölümü için verilen yardımcı doçent alım ilanında, “Fizik alanında doktora yapmış olup, kanser ilaçlarının proteinler ve membranlarla etkileşiminin NMR yoluyla incelenmesi konularında çalışmalar yapmış olmak” koşulu getirildi. Bu koşulun “kişiye özel” bir kadro ilanı olduğuna dikkat çekildi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
‘6,5 milyon diyabetlinin 3,5 milyonu hastalığını biliyor’

Türkiye'de yaklaşık 6.5 milyon diyabet (şeker) hastası bulunduğu ve bu hastaların sadece 3,5 milyonunun bilinen diyabetli olduğu öne süründü. ‘Diyabetin...

Kapat