Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

3 Ocak 2014, Cuma 14:00

Bilimadamları parçalanabilir implant üretti

Oxfordlu araştırmacılar, parçalanabilir implant geliştirdi. Bilimadamları bu teknoloji sayesinde  cerrahi operasyonlarda başarı oranlarının artmasının büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylüyor.

Yuvarlak yumuşak doku onarımlarını saran bu koruyucu yamanın omuz yaralanmaları olan hastalarda deneneceği belirtildi.

İmplant’ın modern ve eski her iki teknolojiyi de kullanarak geliştirildiği belirtildi.

Vücuda yerleştirilen bu madde, hasarlı bölgedeki hücreleri uyarıyor ve bu hücrelerin birbiri ile tekrar bağlanmasını sağlıyor. Biyolojik olarak çözüne bilen bu implant hastanın vücudundan birkaç ay sonra tamamıyla yok olmuş oluyor.

Oxford üniversitesi uzmanlarınca üretilen bu implantın çok esnek bir dokuma malzemesinden üretildiği ve yumuşak dokunun doğal esnekliğine uyum sağladığını belirtiliyor.

İnsan saçının kalınlığından binlerce kere daha ince olan ipliklerden üretilen bu implant hakkında açıklama yapan araştırma ekibi başkanı Andrew Carr, özellikle ameliyatlar sonrasında hastaların vücuduna yabancı bir madde yerleştirmek istemediklerini, çünkü vücudun bu maddeyi bir müddet sonra atmak istediğini ve bundan dolayı yeni implantın kendi kendine çözünmesi ile bu sorunun da ortadan kalktığını belirtti.

Yeni implantın yakın bir zaman içinde yapılacak bir omuz operasyonunda kullanılacağı belirtildi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
DNA’nın gizli kodları sayesinde yeni dönem başlıyor

Bilimadamları DNA’da genlerin nasıl çalıştığını belirleyen gizli kodları çözmeyi başardı. Bu sayede sinsi hastalık terimi literatürden kalkıyor. Bilimadamlarının DNA içinde...

Kapat