Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

8 Ocak 2014, Çarşamba 13:45

Bilimadamları midede şişen jel geliştirdi

İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nden bilimadamlarının geliştirdiği jel, obeziteyle mücadeleye umut oldu.

Jeli, daha önce moleküler gastronomide kullanılan suda çözünebilen “sakızlar” oluşturuyor. Bunlar, mide özsuyuyla karşılaştığında katı hale geliyor ve uzun sürede ayrışıyor. Böylece su yosunu, nişasta ve turunçgiller kabuğundan yapılan, midede şişebilme özelliğine sahip jel, iştahı kesiyor ve kişinin daha kısa sürede tokluk hissine sahip olmasını sağlıyor.

Bir sonraki aşamada bilimadamları jelin yiyeceklere katılma yöntemi üzerinde çalışacak.

Araştırmaya imza atanlardan Jennifer Bradbeer, endüstriyel yiyeceklerin daha yumuşak hale gelmesinin fazla kiloya yol açtığını, bu yiyeceklerin kolay sindirilmesinin tokluk hissinin daha kısa sürmesine neden olduğunu vurguladı.

Araştırmanın sonuçları “Food Hydrocolloids” dergisinde yayımlandı


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Ambien adlı ilaç kalp krizi riskini artırıyor

ABD'de Ambien, Birleşik Krallık'ta ise Stilnoct adıyla satışan uyku hapının kalp krizi riskini arttırdığı ortaya çıktı. Bilimadamları yaptıkları incelemelerde sık...

Kapat