Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

9 Ekim 2012, Salı 19:12

Bilim İlaç, sürdürülebilirlikte sektöre öncülük ediyor

Bilim İlaç tarafından bu yıl üçüncüsü yayımlanan ve dünya çapında kabul edilmiş raporlama standardı kuruluşu Global Reporting Initiative (GRI) tarafından A+ seviyesi ile derecelendirilen kurumsal sorumluluk raporu, Türkiye’de A+ seviyesinde onaylanan ilk ve tek rapor oldu. Rapor GRI tarafından Eylül 2012 sonu itibariyle A+ seviyesinde derecelendirilen 161 rapor arasında yer aldı.

Kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli çalışmalara imza atan Bilim İlaç tarafından 2011 yılı sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı üçüncü kurumsal sorumluluk raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukları kapsamında yapılan çalışmaları ve gelecek hedeflerini kapsıyor. İnsan mutluluğunun, toplumsal kalkınmanın ve çevre korumanın öncelikli konular olarak yer aldığı raporun A+ olarak değerlendirilen başarı kriterini Deloitte tarafından gerçekleştirilen dış denetim süreci oluşturdu.

Örnek sürdürülebilirlik stratejisi

Bilim İlaç’ın hazırladığı kurumsal sorumluluk raporu; şirket kültürüne sürdürülebilirlik yaklaşımının yerleştirilmesi, paydaş diyaloğunu artırarak sürdürülebilirlik bilinci aşılama, iyileştirme çalışmaları yürütme, sürdürülebilirlikte liderlik ve izleme-değerlendirme süreçlerini kapsıyor.

Bilim İlaç, sürdürülebilirlikte sektöre öncülük ediyorKurumsal sorumluluk raporunun hazırlanma süreci ile ilgili bilgi veren Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş;

“Bu yıl üçüncüsünü hazırladığımız kurumsal sorumluluk raporumuzda her sene daha fazla veri ve gösterge paylaşarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, ancak sadece veri paylaşmak yeterli değil. Hedef koymak ve hedeflere ulaşma yolunda sürekli iyileştirme çalışmaları yürütmenin bizi sürdürülebilirlik misyonumuza daha çok yaklaştıracağına inanıyoruz.”

dedi.

Ölçülebilir olan yönetilebilendir vizyonuyla sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dr. Baş, sürdürülebilirlik çalışmaları nezdinde insan kaynakları uygulamaları ve çevresel zararların en aza indirilmesi konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların raporun A+ olarak derecelendirilmesinde büyük önemi olduğunu vurguladı.

Ar-Ge yatırımları ile ivme kazanan büyüme

Sektöre Ar-Ge çalışmalarıyla değer katan Bilim İlaç’ın bünyesinde toplamda 30 proje TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Firma, 4 bin 500 metrekare laboratuvar alanına sahip, Türk ilaç sektörünün en büyük Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yeni ürünlerle, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. 15 milyon dolarlık yatırımla kurulan Ar-Ge merkezinde 110 bilim insanı çalışıyor. 2014 yılı sonuna kadar Türk ilaç pazarında ilk 2 firma arasında yer almak ve en fazla ihracat yapan yerli ilaç üreticisi olmak vizyonuyla yola çıkan Bilim İlaç, bütçesinin yaklaşık %5’ini Ar-Ge yatırımlarına ayırıyor.

Ar-Ge yatırımları ile istikrarlı bir büyüme ivmesi yakalayan Bilim İlaç, IMS verilerine göre son beş yıl içinde en hızlı büyüme kaydeden ilaç şirketi oldu. Pazarda 198 adet ruhsatlı ilacı bulunan firma, pazara ilaç kutu parametresinden bakıldığında 100,4 milyon kutu satışı gerçekleştirerek 2011 yılında 15,2 milyar TL’ye ulaşan Türk ilaç pazarında %5,1 pay ile 3. sırayı aldı. Doktorların reçete tercihlerinde de yılı 2. tamamlayan Bilim İlaç, yazılan her 100 reçetenin 7,1’inde yer almayı başardı.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Novartis “Yaşam İçin SMS” projesi ile sıtmayla mücadeleye devam ediyor

Proje ile Tanzanya'daki pilot uygulama sonunda ilaç stoklarının tükenme oranının %79'dan %26'ya kadar indirilmesiyle tedaviye erişimde önemli bir başarı sağlandı.

Kapat