Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

23 Aralık 2011, Cuma 12:52

2012 yılı İstanbul’da sağlık yatırımları açısından yıldız yıl olacak

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul’a 4 milyarlık sağlık yatırımı planlandığını ve 2012’nin sağlık yatırımları açısından yıldız bir yıl olacağını açıkladı. Dokucu, 2012 yılında birçok hastanenin projesinin ihale edileceğini ve kentteki tüm hastanelerin 2015 yılının sonuna kadar yenilenerek depreme dayanıklı hale getirileceğini belirtti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, dün (22 Aralık 2011) “İstanbul’da Sağlık Yatırımları” konulu bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu, Topkapı Eresin Otel’de düzenlenen toplantıda, İstanbul’daki sağlık yatırımlarında gelinen noktayı ve 2012’den 2015’e yatırım hedeflerini paylaştı.

Dokucu, İstanbul’a 2010-2011 yılında toplam 266 milyon TL sağlık yatırımı yapıldığını, tamamlanan yatırımlarla nitelikli yatak sayısının 4 bin 500’e ulaştığını bildirdi. İkitelli’de yapılacak sağlık kampüsünün tanıtımını yapan Dokucu, planlanan yatırımların kente 14 bin 226 yeni yatak kazandırılacağını söyledi. Dokucu, İstanbul’daki kamu hastanelerinde şu anda yüzde 30 olan nitelikle yatak oranının da 2015 yılında yüzde 100 olacağını ifade etti.

İstanbul'a sağlık yatırımları artarak devam ediyor

İstanbul’a sağlık yatırımları hızlanarak devam ediyor

Nüfusu her yıl giderek artan İstanbul, birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da sürekli gelişen ve birçok yeniliğe öncülük eden bir kent. İstanbul’daki sağlık kuruluşları, dünya standartlarında hizmet veren tesisler olarak, kişi ve toplum sağlığının korunmasında, geliştirilmesinde ve hasta olanların tedavi edilmesinde öncü rol alıyor.

İstanbul’da artan nüfus ve gelişen teknolojiye paralel olarak sağlık hizmetleri de bu oranda büyüyor. Günümüzde İstanbul, 13,2 milyonu bulan kendi nüfusunun yanı sıra, ülkenin tamamından hasta başvurusu alıyor. İstanbul’un sağlık kurumlarının hitap ettiği hasta sayısı katlanarak artarken, bir yandan da son yıllarda özellikle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden eğitim hastanelerine de hasta başvuruları geliyor. İstanbul’un sağlık konusunda cazip bir merkez haline gelmesindeki en büyük etken ise hastane ve hizmet kalitesinde sağlanan kapasite ve nitelik artışı.

Etkin, kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmetini hedefleyen Sağlık Bakanlığı, bu amaç doğrultusunda “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nı uygulamaya aldı. Bu program çerçevesinde vatandaşların kaliteli sağlık hizmetlerine eşit biçimde ulaşabilmelerini amaçlayan “insan odaklı” anlayış ile yapısal, planlı ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi hedefleniyor.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında kentteki kamu hastanelerini yeniliyor. Proje kapsamında kimi hastaneler tamamen yenilenirken, kimileri de ihtiyaç olan bölgelerde sıfırdan inşa ediliyor ve kamu hastanelerine özel hastane konforu geliyor. Bu kapsamda hastaneleri depreme ve doğal afetlere karşı güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün kentteki kamu hastanelerini yenilemeye yönelik yatırım çalışmaları; tamamlanan, inşaatı devam eden, projelendirilen, planlanan ve deprem güçlendirmesi yapılan sağlık kuruluşları olarak öne çıkıyor. Devam eden bu süreçte, 2012 yılı İstanbul’da sağlık yatırımları açısından yıldız yıl olacak. 2012 yılında birçok hastanenin projesi ihale edilecek ve İstanbul’daki tüm hastaneler 2015 yılının sonuna kadar yenilenerek depreme dayanıklı hale getirilecek.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
EMA’dan Xarelto’ya (rivaroksaban) iki yeni endikasyon için pazarlama ruhsatı

Bayer ve Johnson&Johnson tarafından geliştirilen ürün, EMA'dan aldığı iki yeni endikasyonla birlikte AB'de üç önemli endikasyon için onay alan tek...

Kapat