Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

19 Haziran 2009, Cuma 17:10

1200 çiftçi Bayer’in AgroArena’sında eğitim aldı

 

7- 12 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen yılın ilk AgroArena’sı Aksaray, Konya, Ankara ve Karaman’dan 1.200 önder çiftçiyi ağırladı.
 
Aksaray’daki AgroArena, çiftçilere farklı bitki koruma çözümlerini “tohumdan hasada” konseptiyle gösteren bir buğday ve bir şekerpancarı tarlasını içine alacak şekilde kuruldu. Bir hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde, şekerpancarı üretimindeki modern yöntemler, sağladığı avantajlar ve buğday üretiminde tohumdan hasada kadar olan süreçte karşılaşılan problemlere yönelik etkin ve ekonomik Bayer çözümleri, hem teorik hem de tarla şartlarında uygulamalı bilgiler olarak üreticilerle paylaşıldı.
 
Bayer’in 2007 yılında başlayan ve şimdiye dek 5 binin üzerinde önder çiftçiye ulaşan AgroArena projesi, değişik parsellerde çeşitli ilaçlama programlarının uygulamalarını içeriyor ve modern bitki koruma ürünlerinin performansını örnekler ile ortaya koyuyor. AgroArena tarlaları Bayer’in teknik ekibi tarafından seçiliyor ve ekimden sonra Bayer tarafından mümkün olan en iyi bilgi ve ürünlerle özel olarak işleniyor. Sonrasında AgroArena’larda gerçekleştirilen çiftçi toplantılarında, uzmanlar çeşitli ürünlerle ilgili sunum yapıyor ve bitki koruma ürünlerinin güvenli kullanımını içeren eğitim veriyor.

SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
BIODER ihracat yaptığı ülkeler arasına Polonya’yı da ekledi

BİODER, Polonya pazarıyla da birlikte, üç yıl içersinde 30'uncu ülkeye girdi.

Kapat