Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

19 Ekim 2012, Cuma 16:55

Üçüncü FarmaFest’te Sanofi, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni ağırladı

Sanofi Grubu Türkiye’nin, eczacılara yönelik etkinliklerden biri olan FarmaFest’in üçüncüsü yarının eczacıları ile buluştu.

Sanofi Ruhsatlandırma Bölümü liderliğinde şirket bünyesinde birçok fonksiyonun işbirliği ile yürütülen, eczacılık fakültesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine ilaç endüstrisini, Sanofi Grubu’nu ve Türkiye’deki tescilli Ar-Ge merkezine sahip dört merkezden biri olan Lüleburgaz üretim tesislerini tanıtmak üzere düzenlenen etkinliğin üçüncüsü Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin katılımı ile Lüleburgaz üretim tesislerinde gerçekleştirildi. Grup bünyesinde farklı fonksiyonlarda çalışanların sektör deneyimlerini paylaştığı etkinliğe yaklaşık 60 öğrenci ve 5 öğretim üyesi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ruhsatlandırma Müdürü Dr. Devrim Satık, Sanofi Grubu açısından eczacıların çok önemli bir iş ortağı olduğundan yola çıkarak FarmaFest’in projesinin nasıl geliştirildiğini, amaç ve hedeflerini anlattı.

Üçüncüsü düzenlenen FarmaFest'te Sanofi, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni ağırladı

Sanofi Türkiye Medikal Direktörü Dr. Edibe Taylan, şirket bünyesinde sürdürülebilir projeleri hayata geçirmenin önemini belirterek;

“Türkiye’de 16 alanda sağlık çözümleri sunan Sanofi Grubu olarak, küresel deneyimimizi ülkemizin geleceği için paylaşmak üzere birçok bilimsel ve akademik projeler gerçekleştiriyoruz. FarmaFest ise, eczacılık fakültesi öğrencilerinin, iş hayatına atılırken kariyer planlamaları sırasında destek olmak üzere geliştirdiğimiz bir proje. Bu açıdan Farmafest, sektör tecrübelerimizi yarının eczacılarıyla paylaştığımız çok önemli bir platform.”

dedi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Akgün ise eczacıların ilaç endüstrisinde çalışmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, sektörün de gayreti ile eczacılar için iş olanaklarının artacağını belirtti.

Genç eczacı adayları daha sonra Sanofi Lüleburgaz üretim tesislerini gezerek tesiste yürütülen üretim ve kalite faaliyetleri hakkında bilgilendirildi. Programın devamında, Lüleburgaz üretim tesisinin bahçesinde kurulan festival alanındaki oyunlarda öğrenciler kendi aralarında ve ekipler halinde yarışarak takım oyuncusu olmanın ve liderlik becerilerini sergilemenin sıcak bir sonbahar gününde tadını çıkardılar.

Eczacılık fakültelerini ve genç eczacı adaylarını Sanofi çalışanları ile bir araya getiren FarmaFest yılda iki kez düzenli olarak hayata geçiriliyor. Etkinlik kapsamında bundan önce İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya gelinmişti.


SİZ DE YORUM YAPIN