Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

30 Nisan 2012, Pazartesi 16:28

2012 Anneler Okulu Projesi 4’üncü çalışmasını geride bıraktı

Anneler Okulu Projesi her ay düzenlenen etkinlikler ile Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı köylerde ikamet eden anneler ile bir araya geliyor. Projenin kapsamında düzenlenen 4’üncü çalışmada 19 Nisan Perşembe günü Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Kayrakeşlik Köyü’nde ikamet eden anneler ziyaret edildi.

Kayrakeşlik Köyü toplantı salonunda düzenlenen etkinliklerde yaşları 22 ile 60 arasında değişen 22 anneye, hem kendi hem de diğer aile bireylerinin daha sağlıklı yaşamaları amacıyla temel sağlık eğitimi verildi.

Annelerin gerek sosyal gerekse psikolojik gelişmelerine destek verilmesi hedefiyle oluşturulan eğitim programı çerçevesinde annelere, TİKAV Proje Sorumlusu tarafından hijyen – öz bakım ve besin hijyeni konularında bilgi verildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Ana Çocuk Sağlığı Hekimi Ayşe Çöl tarafından da annelere üreme sağlığı konularında eğitim verildi.

Psikolog Yaşam Yanardağ etkinlikler çerçevesinde katılımcı annelerden gelen soruları yanıtlarken; anneler ile birlikte nefes terapisi yaptı. Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen etkinliklerin sonunda Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları “Doktor Beleş” adlı tiyatro oyununu sergilediler ve gün sonunda katılımcı annelere tören ile sertifika verildi.


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Thea Pharma’nın yeni ürünü Nutrof Total, eczanelerde yerini aldı

Türkiye pazarına 4 ay önce giriş yapan Fransız Oftalmoloji firması Thea Pharma göz sağlığı için çok kapsamlı bir vitamin olan...

Kapat