Creasoup

Farmaskop - İlaç ve Sağlık Profesyonellerinin Dergisi

12 Şubat 2009, Perşembe 18:53

2008 ihracat lideri Sandoz

Sandoz, 2008 yılında gerçekleştirdiği 58,9 milyon dolarlık ihracat rakamıyla TC Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından açıklanan sonuçlara göre, rakiplerini geride bırakarak 2008 yılında da ihracat şampiyonu oldu. Sandoz bu ödülle, Eczacılık Ürünleri İhracatçıları arasındaki liderliğini korudu ve Türkiye ekonomisine artı değer yaratmak hedefine katkıda bulundu.

2005, 2006 ve 2007 yıllarında da ihracat birincisi olan Sandoz Türkiye, 2008 yılındaki 58,9 milyon dolarlık ihracatını Almanya, İsviçre, Kanada, Finlandiya, İspanya, Avusturya, Portekiz, Avustralya, Macaristan, Japonya, Güney Kore, Ukrayna, Polonya, Slovenya ve Slovakya olmak üzere toplam 15 ülkeye direkt olarak gerçekleştirdi. İhrac edilen bu ürünler yaklaşık 35 farklı ülke pazarında hastaların hizmetine sunuluyor.

Gerçekleştirilen ihracatın Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıdan dolayı gurur duyduklarını belirten Sandoz Türkiye Ülke Başkanı Clemens von Oswald, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de ilaç ihracatındaki liderliğimizi 2008 yılında da sürdürmekten büyük onur duyuyoruz. Sandoz Türkiye’nin Sandoz’un global anlamda üretim merkezi seçilmesi ile birlikte ihraç ettiğimiz ilaç miktarı her yıl katlanarak artıyor. Gelecek dönem ihracat hedefimiz çok büyük ve bu ödül bizi hedefimiz doğrultusunda çalışmak için teşvik ediyor.”

Von Oswald, Sandoz Türkiye’nin ihracat hedefini ise şu sözlerle açıkladı: “2009 yılı için üretim hedefimiz katı üretimlerde 5,4 milyar tablet. Bunun 3,4 milyar tabletlik kısmı ihracat, kalanı ise lokal markette kullanılacak. Önümüzdeki 2 senelik sürede hedefimiz ise 8 milyar tablete ulaşmak.”
 


SİZ DE YORUM YAPIN

Önceki yazıyı okuyun:
Regüle pazarlarda etkin olacağız

Türkiye ilaç sektöründeki yerli ilaç üreticileri arasında FDA’dan bitmiş ürün onayı alan ve ABD’ye ilaç ihracatı yapan ilk firma Mustafa...

Kapat